vineri

Sejur in Eilat - Marea Rosie si Ierihon

SEJUR IN EILAT – MAREA ROSIE SI IERIHON

    
     Ierihon , cel mai vechi oras din lume , situat la aproximativ 400 de metri sub nivelul mării si locul palatului Hisham gazduieste astazi un frumos complex dotat cu toate tipurile de confort aferent ospitalitatii moderne . Jericho Village Resort este o oaza de patru stele pentru calatori . Profitând pe deplin de clima caldă și uscată din Ierihon , resortul oferă oaspeților săi spații de cazare elegante ,doua piscine (piscina pentru adulti dar si pentru copii) , terenuri pentru baschet,tenis, handbal, volei, ispite culinare și servicii prietenoase și eficiente . Jericho Village Resort este ideal situat la intrarea de nord in Ierihon, in apropiere de  Muntele Ispitirii , Manastirea Sf. Gheorghe din Wadi Quelt si Palatul Hisham . Resortul este situat la 35 km de la nord – est de Ierusalim , la 4 km de Podul Allenby , 159 km de  Tiberias și la 15 km de  Marea Moartă .

ZIUA I: BUCURESTI – TEL AVIV – BETHLEHEM
Intâlnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agentiei de turism cu 3 ore inainte de plecare. La ora 10:45 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la ora 13:20. Plecare spre Ierusalim cu vizitarea Cetatii Sfinte: Mormantul Mantuitorului, Golgota si Piatra Ungerii. Cina si cazare Ierihon, Jericho Resort Village 4* / similar.
ZIUA II: IERUSALIM – VIA DOLOROSA – SFANTUL MORMANT
Mic dejun. Optional: Plecare spre Ierusalim cu oprire pe Muntele Eleon pentru vizitarea Bisericii Sf. Ioan Botezatorul “Inaltarea Domnului la Cer”. Se continua vizita pe muntele Maslinilor cu Biserica Tatal Nostru, Dominus Flevit,Gradina Ghetimani, Biserica Natiunilor si Mormantul Maicii Domnului. Se intra pe poarta Sf. Stefan de unde incepe Drumul Crucii cu cele 14 opriri ale Mantuitorului, Sfantul Mormant, Piatra Ungerii si Golgota. Timp liber pentru cumparaturi in zona comerciala din imprejurimi. Se continua drumul cu M-tele Sion,unde se viziteaza Biserica Adormirii Maicii Domnului, Cina cea de Taina, Mormantul lui David si Zidul Plangerii (45 euro/pers). Cina si cazare Ierihon,Jericho Resort Village 4*/ similar.
ZIUA III: IERUSALIM – BETHLEHEM – IERIHON
Mic dejun. Optional: Se incepe programul cu Manastirea Hozeva din desertul Iudeii, care adaposteste Moastele Sfantului Ioan Iacob Romanul. Oprire la Asezamantul Romanesc din Ierusalim cu hramul Sf. Gheorghe. Deplasare spre  Bethlehem, unde se viziteza Manastirea Sf. Sava cel Sfintit, Manastirea Sf. Teodosie care adaposteste mai multe Sfinte Moaste, Biserica Nasterii Mantuitorului, Biserica Sf. Ecaterina si Grota Laptelui. Timp liber pentru cumparaturi in Bethlehem. Se continua cu orasul Ierihon, care este considerat cel mai vechi oras din lume. Aici se viziteaza Asezamantul Romanesc si Biserica Dudul lui Zaheu (40 euro/pers). Cina si cazare Ierihon, Jericho Resort Village 4*/similar.
ZIUA IV: TIBERIAS – RAUL IORDAN – NAZARET – CANA GALILEII – HAIFA
Mic dejun. Optional: Deplasare spre orasul Tiberias construit de Irod cel Mare in cinstea Imparatului Tiberiu, cu oprire pentru baie in Raul Iordan -  in care a fost botezat Domnul Iisus Hristos. Muntele Fericirilor - unde Iisus a rostit frumoasa predica a “Fericirilor” si unde s-a aratat înviat  instituind Taina Sfântului Botez, Tabgha - săturarea celor cinci mii de oameni cu doi peşti şi cinci pâini, Capernaum – oraşul lui Iisus, unde Domnul şi-a început activitatea Sa mesianică, Muntele Tabor – unde Mantuitorul s-a aratat schimbat la fata ucenicilor. Vizita in orasulNazaret la Biserica Bunei Vestiri, unde se afla Izvorul Maicii Domnului, Cana Galileii cu Biserica din locul primei minuni savârsite de Iisus la nunta lui Simon – transformarea apei în vin. Continuare spre M-tele Carmel – Haifa, unde se pot admira faimoasele Gradini Bahai’s (45 euro/pers). Cina si cazare Ierihon, Jericho Resort Village 4*/ similar.
ZIUA V: MAREA MOARTA – EILAT
Mic dejun. Plecare spre Eilat, de-a lungul Marii Moarte, la granitele Israelului cu cele trei tari arabe: Iordania, Arabia Saudita si Egipt (Marea Rosie si Golful Aqaba). Oprire la Marea Moarta pentru plaja si baie. Continuare spre fabrica de produse cosmetice Ahava. Pesterile de la Qumran si Masada – vedere generala din autocar. Cina si cazare Eilat, C Hotel 4*/ similar.
ZIUA VI: EILAT - IORDANIA  PETRA
Mic dejun. Optional: Iordania – Petra numit si “Orasul Pierdut” sapat in piatra roz, redescoperit in 1812. Este situat intr-un canion adanc, iar intrarea in oras se face prin splendidul defileu colorat in 11 nuante naturale. Se pot admira Tezaurul, Mormintele Regale, Mormantul Corintian, Mormintele Nabateenilor, Teatrul Roman, Biserica Bizantina si Manastirea Al Deir.
WADI  RUM – asa numita Vale a Lunii, un peisaj desertic vast care este format din chei inguste, arcade naturale, stanci inalte, rampe, zone foarte abrupte si caverne. Plimbare cu jeep-uri 4×4 prin desert (199 euro/pers – grup minim 20 pers ). Tariful include: taxa de intrare Iordania, taxa de intrare Petra, calarie pe o distanta de 700 m, ghid vorbitor de limba romana/engleza si transport. Cina si cazare Eilat, C Hotel 4* / similar.
ZIUA VII: EILAT- TEL AVIV – YAFO
Mic dejun. Tur  panoramic al orasului Tel Aviv si  timp liber pentru plimbare pe faleza Marii Mediterane sau vizita la  Biserica Sf. Petru, Biserica Sf. Arhanghel Mihail  si ‘’Podul Dorintelor’’.  Plecare spre aeroportul din  Tel Aviv. Decolare la 18:00 cu sosire in Bucuresti – Henri Coanda la ora 21:00.
Pentru mai multe detalii referitoate la serviciile incluse / neincluse click  AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu