Israel - Egipt - Iordania

BONUS: Excursie Iordania – Wadi Rum si Petra


 ŢARA SFÎNTĂ, EILAT, MT. SINAI, SF.ECATERINA, 
                               PETRA, JERASH, NEBO, AMMAN

ZIUA I: Bucuresti – Tel Aviv –Bethlehem
Intâlnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agentiei de turism, cu 3 ore inainte de plecare. La ora 10:45 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la ora 13:20. Plecare spre Ierusalim cu vizitarea Cetatii Sfinte: Mormantul Mantuitorului, Golgota si Piatra Ungerii. Cina si cazare Bethlehem/Ierusalim.

ZIUA II:  Bethlehem - Eilat – Marea Rosie - Taba - Egipt
Mic dejun. Plecare spre Biserica si pestera Sf. Nicolae, Biserica Nasterii Domnului, Biserica Catolica Sf. Ecaterina, Grota pruncilor. Optional: Manastirea Sf. Sava si  Manastirea Sf. Teodosie. Continuare spre Eilat  de-a lungul tarmului Marii Moarte, la granitele Israelului cu cele trei tari arabe: Iordania, Arabia Saudita si Egipt (Marea Rosie si Golful Araba). Timp liber in Eilat pentru plimbare pe malul Marii Rosii. Optional: Tur panoramic Eilat, vizita la observatorul acvatic de unde se pot admira fauna si vegetatia din Marea Rosie, vizionare film 4D ( aprox. 40 de min) cu pranz inclus. Continuare spre Egipt.
Cina si cazare Peninsula Sinai.

ZIUA III: Muntele Sinai - Sf Ecaterina
La ora 01: 00 (noaptea), se va urca pe Muntele Sinai (se admira rasaritul) - locul unde Moise a primit tablele legii cu cele 10 porunci. Participare la Slujba la  Manastirea Sf. Ecaterina - cea mai veche manastire din lume. Se primeste inelul de “argint” al Sf. Ecaterina ca binecuvantare. Se viziteaza muzeul, Pestera Sf. Stefan Sinaitul, Fantana lui Moise, Rugul Aprins. Plecare spre Marea Rosie si Golful Aqaba. Cina si cazare  Iordania – Aqaba/Petra.

Ziua IV: Wadi Rum - Petra – Madaba – Muntele Nebo
Mic dejun. Excursie: WADI  RUM - asa numita Vale a Lunii, un peisaj desertic vast care este format din chei inguste, arcade naturale, stanci inalte, rampe, zone foarte abrupte si caverne. Plimbare cu jeep-uri 4x4 prin desert. Petra – numit si “Orasul Pierdut” sapat in piatra roz, redescoperit in 1812. Este situat într-un canion adânc, iar intrarea in oras se face prin splendidul defileu colorat in 11 nuante naturale. Se pot admira Tezaurul, Mormintele Regale cu Mormântul Corintian, Mormintele Nabateene, Teatrul Roman, Biserica Bizantină. Opţional se poate  urca până la Mănăstirea Al Deir. Wadi Rum, Madaba care este cetatea cu multe referinte biblice si biserica cu mozaicul care infatiseaza harta  locurilor sfinte. Muntele Nebo - cel mai cunoscut loc biblic din Iordania, de unde profetul Moise a văzut Pământul Făgăduinţei.
Cina si cazarea  Iordania - Amman.
ZIUA V: Amman - Israel – Nazareth – Cana Galilee
Mic dejun. Plecare spre Jerash – (oras vechi de peste 3000 de ani i.e.n). Aici se poate admira Forumul si strada Cardo care are peste 200 de coloane in stil doric si ionic, unde  a stat o perioada si Sf. Apostol Pavel. Se va intra in Israel, prin punctul de frontiera Sheikh Hussein. Se continua traseul in Nazareth cu Biserica Bunei Vestiri, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naşte pe Mesia, Biserica Izvorul Maicii Domnului, Cana Galilee – locul unde a avut loc minunea transformarii apei in vin. Cina si cazare Nazareth/Tiberias.

Ziua VI:  Tiberias - Muntele Fericirilor – Muntele Tabor - Raul Iordan
Mic dejun. Tabgha  – săturarea celor cinci mii de oameni cu doi peşti şi cinci pâini, Biserica Sf. Petru – Pescuirea Minunată, Capernaum – oraşul lui Iisus, unde Domnul şi-a început activitatea Sa mesianică – Biserica ortodocxa, Muntele Fericirilor- unde Iisus a rostit frumoasa predica a “Fericirilor” si unde s-a aratat înviat  instituind Taina Sfântului Botetez. Optional: Muntele Tabor, unde Mantuitorul s-a aratat schimbat la fata ucenicilor. Optional: plimbare cu vaporasul pe Marea Galilee pe urmele Sf Petru + masa de peste, gustand din pestele “Sf. Petru”. Plecare spre Ierihon si botez in Raul Iordan unde a fost botezat Mantuitorul. Cina si cazare Nazareth/Tiberias.

Ziua VII: Ierihon - Hozeva – Marea Moarta - Bethlehem
Mic dejun. Optional: Muntele Ispitirii “Carantania”. Continuare cu Biserica Dudul lui Zaheu. Optional: Mănăstirea Hozeva cu Moaştele Sfântului Ioan Iacob Romanul. Plecare spre Mănăstirea Sfântului Gherasim de la Iordan si oprire la Marea Moartă pentru baie si cumparaturi. Peşterile de la Qumran – vedere generală. Cină şi cazare in Bethlehem.

ZIUA VIII:  Bethlehem -  Ierusalim - Muntele Maslinilor – Drumul Crucii
Mic dejun. Se incepe vizita cu Biserica Sf. Ioan Botezatorul, Biserica Înălţării Domnului la cer – Eleon, Biserica Tatăl Nostru, Muntele Maslinilor, Biserica Maria Magdalena, Grădina Gheţimani - locul mult iubit de Domnul, acolo unde obişnuia să se roage şi unde a fost prins, Biserica Sfântului Mormânt al Maicii Domnului, Biserica Sf. Ana, Valea Chedronului - locul Judecăţii de Apoi şi Poarta de Aur, relicva din Templul cel Sfânt. Drumul Crucii cu cele 14 opriri, Biserica Sfintei Învieri cu Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt şi locul unde s-a aflat Sfânta Cruce. Timp la dispoziţie pentru rugăciune şi pentru cumpărături în zona comercială din împrejurimi. Cină şi cazare in Bethlehem/Ierusalim.

ZIUA IX: Ierusalim - Tel Aviv
Mic dejun. Plecare spre Asezamantul Romanesc din Ierusalim, M-tele Sion unde se viziteaza Biserica Adormirii Maicii Domnului, Cina cea de Taina si Mormantul lui David. Plecare spre aeroportul din  Tel-Aviv , decolare la 18:10 cu sosire in Bucuresti – Henri Coanda la ora 21:00.

   DATE DE PLECARE
LOC IN DBL
Supliment SINGLE

Copil 2 - 12 ani (in camera cu 2 adulti)

Al 3-lea adult in       camera tripla
27.03, 30.05, 21.09, 03.11.2014
565 €
285
-50 €
-30 €

Excursii Optionale: taxi muntele Tabor - 10 euro/pers, croaziera cu pranz inclus - 30 euro/pers, taxi Sf. Sava - 10 euro/pers, taxi Hozeva - 10 euro/pers, telecabina Carantania 11 euro/pers, Eilat Observatorul acvatic – 35 euro/pers.  Excursiile optionale din program se pot achita in Israel.

SERVICII INCLUSE:
TARIFUL NU INCLUDE:

bilet de avion Bucuresti -Tel Aviv - Bucuresti
 ● 1 mic dejun si 1 cina in avion cu bauturi incluse
● transfer aeroport-hotel-aeroport
● 5 nopti cazare cu demipensiune in Israel - hoteluri de 3* si 4*
● 2 nopti cazare cu demipensiune in Iordania - hoteluri de 3*
● 1 noapte cazare cu demipensiune in Egipt - hotel de 3*
 ● transport cu autocar modern - aer condiţionat
● ghid local vorbitor de limba romana
● preot/ghid insotitor de grup din partea agentiei
● vizitele la obiectivele turistice specificate în program

taxele de aeroport   160 euro
● taxa de viza  Egipt  55 euro
taxa de viza  Iordania  75 euro
● servicii soferi si ghizi locali  45 euro
● taxele hoteliere  45 euro
● băuturile alcoolice şi răcoritoare la mese
● asigurarea medicală (obligatorie)
excursiile optionale din program
Nota:
·         Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
·         Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
·          Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
·         Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, nu vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie.
·         Serviciile neincluse (taxi, taxe, excursiile optionale) se achita la agentie. Excursiile optionale care nu sunt achitate la agentie pot suferi modificari ale tarifului la fata locului.
·         Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii.
   Tariful este stabilit pentru un număr minim de 30 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat astfel:
            - grup 21 -29 persoane tariful se majoreaza cu 45 Euro/pers.

De retinut:
·         Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie să prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu însoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat;  in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
·         Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
·         Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
·         In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, Agentia  de turism  nu isi asuma responsabilitatea.
·         Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
·         Compania aeriana / orarul de zbor se pot modifica. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.

·         Contravaloarea taxelor de aeroport poate suferi modificari pana la data plecarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu