vineri

Program Economic Israel - Iordania

Tinutul desertic si montan dintre Iordania si Israel gazduieste  o oaza :  Marea Moarta.  Aflata la  -400 metrii fata de nivelul marii aceasta mare este cel mai jos accesibil loc de pe planeta noastra.
Legendele spun ca pe fundul acestei mari se gasesc ruinele oraselor Sodoma si Gomora.  Este asociata totodata cu izvorul tineretii si al frumusetii.  Mastile din namol sau impachetarile cu namol ajuta pielea sa ramana tanara,  sa  isi pastreze frumusetea si catifelarea.
Marea Moarta este deosebita de oricare alta sursa de apa de pe planeta noastra,  este cea mai sarata si cea mai joasa sursa de apa naturala. Datorita compozitiei chimice si a nivelului foarte ridicat de sare  calitatiile terapeutice ale acestei ape sunt recunoscure inca de pe vremea romanilor.

BONUS!
Vizita la Muzeul  Holocaustului
- Croaziera pe Marea Galileii

ZIUA I: Bucuresti – Tel Aviv – Ierusalim – Bethlehem
Intalnire la aeroportul Henri Coanda  cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora  11:05 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la 13:45. Plecare spre Bethlehem, unde se viziteaza Biserica Nasterii Domnului, Pestera Fericitului Ieronim, Biserica Sf. Ecaterina si Grota Laptelui. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA II: Ierusalim - Muntele Maslinilor - Drumul Crucii  
Mic dejun. Plecare spre M-tele Eleon la Biserica ortodoxa a Inaltarii Domnului si Biserica unde s-a aflat Capul Sf. Ioan Botezatorul. Se continua cu Muntele Maslinilor,  Gradina Ghetimani – locul mult iubit de Domnul, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins, Biserica Mormantul Maicii DomnuluiValea Chedronului – Locul Judecatii de Apoi si Poarta de aur. Se intra pe poarta Sf. Stefan si se parcurgeDrumul Crucii cu cele 14 opriri. Ajungand in Cetatea Sfanta, se viziteaza Biserica Sfintei Invieri cu Golgota,Piatra UngeriiSfantul Mormant si locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Timp liber la dispozitie pentru rugaciune si pentru eventualele cumparaturi în zona comerciala din imprejurimi. Cina si cazare Bethlehem.
ZIUA III:  Ierihon –  Marea Moarta – Raul Iordan – Galileea
Mic dejun.Plecare spre Ierihon, care este considerat cel mai vechi oras din lume. Aici se viziteazaAsezamantul Romanesc, Biserica Dudul lui Zaheu, Muntele Ispitirii “Carantania”- vedere generala. Oprire la Marea Moarta pentru baie si cumparaturi produse cosmetice. Pesterile de la Qumran – vedere generala din autocar. Deplasare spre Galileea.Croaziera pe Marea Galileii  pe urmele Sf. Apostol Petru. Se face o scurta oprire la fabrica de aur si diamante Caprice. Cina si cazare Tiberias.
ZIUA  IV:  Tiberias – Nazaret – Iordania – Amman
Mic dejun. Tiberias – orasul construit de Irod cel Mare in cinstea Imparatului Tiberiu. Optional: Muntele Tabor– Biserica Schimbarii la Fata, unde Domnul le-a aratat ucenicilor firea Sa Dumnezeiasca (10 euro/pers). Continuare spre Cana Galileii – Biserica din locul primei minuni savarsite de Iisus la nunta lui Simon si transformarea apei in vin. Vizita in Nazareth la Biserica Sf. Fecioare Maria si la Izvorul Maicii Domnului, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naste pe Mesia. Intrare in Iordania prin punctul de frontiera Sheikh Hussein. Tur Panoramic Amman – orasul vechi Philadelphia, unul din cele 10 orase aleDecapolisului in care Mantuitorul si Apostolii au facut mai multe minuni. Cina si cazare Amman.
ZIUA V:  Iordania – Amman - Madaba – Muntele Nebo – Petra
Mic dejun. Plecare spre Madaba care este cetatea cu multe referinte biblice si biserica cu mozaicul care infatiseaza harta  locurilor sfinte, Biserica ortodoxa Sf. Gheorghe. Deplasare spre Muntele Nebo – cel mai cunoscut loc biblic din Iordania, de unde profetul Moise a văzut Pământul Făgăduinţei. Continuare spre locul real al botezului Domnului si participare la botezul simbolic in Raul Iordan. Se viziteaza Biserica Sf. Ioan Botezatorul si pestera Sf. Maria Egipteanca (care a stat 47 ani in pustiu). Optional : Excursie la Petra –numit si “Orasul Pierdut” sapat in piatra roz, redescoperit in 1812. Este situat într-un canion adânc, iar intrarea in oras se face prin splendidul defileu colorat in 11 nuante naturale. Se pot admira Tezaurul, Mormintele Regale cu Mormântul Corintian, Mormintele Nabateene, Teatrul Roman, Biserica Bizantină (50 euro). Cina si cazare Petra/Aqaba.
ZIUA VI:  Iordania – Petra – Israel – Eilat – Marea Rosie
Mic dejun. Continuare spre Golful Aqaba si Marea Rosie (se trece punctul de frontiera  Iordania – Israel).OptionalTur panoramic Eilat, vizita la observatorul acvatic de unde se pot admira fauna si vegetatia din Marea Rosie, vizionare film 4D (aprox. 40 de min), pranz inclus (30 euro/pers). Timp liber pentru plaja si baie in Marea Rosie. Deplasare spre Bethlehem de-a lungul Marii Moarte cu oprire in locul unde au fost cetatile Sodoma si Gomora. Timp liber  pentru poze la statuia sotiei lui Lot – Sara care a fost transformata in stana de piatra. Cina si cazare Ierusalim/ Bethlehem.
ZIUA VII:  Ierusalim –  Muntele Sion – Tel Aviv
Mic dejun. Vizita pe Muntele Sion unde se viziteaza Biserica Adormirea Maicii Domnului, Cina cea de Taina, Mormantul lui David, Zidul Plangerii. Continuare spre Tel Aviv si timp liber pentru plimbare pe falezaMarii Mediterane. Aici se pot vizita Biserica Sf. Petru si ‘’Podul Dorintelor’’Tur panoramic Tel Aviv.Plecare spre aeroportul din Tel Aviv. Decolare la 17:40 cu sosire in Bucuresti – Henri Coanda la ora 20:35.
Pentru mai multe detalii referitoate la serviciile incluse / neincluse click  AICI. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu