vineri

Circuit Israel - Egipt - Iordania

    Petra, "orasul de piatra" ce impresioneaza pe tot pelerinul, este un sit arheologic aflat in  sud-  vestul Iordaniei. Orasul se intinde de-alungul poalelor Muntelui Hor, strabatand un lung  defileu si intinzandu-se apoi pe laterala estica a vaii Arabah, cunoscuta sub denumirea de  "Wadi Araba" – larga vale ce se intinde de la Marea Moarta si pana la Golful Aqaba.
  Orasul este renumit mai ales pentru arhitectura acestuia, sapata aproape in intregime in        piatra muntelui pe care se sprijina majoritatea cladirilor.
    Pana acum, nici o metoda nu a fost eficienta in stabilirea inceputurilor orasului antic Petra. Unele indicii arheologice indica faptul ca orasul nu a fost ridicat de foarte mult timp, cu toate ca un sanctuar – loc de inchinare – ar fi existat pe aceste locuri inca din timpurile antice.


BONUS !!!!: Excursie Iordania – Wadi Rum si Petra

ZIUA I: Bucuresti – Tel Aviv –Bethlehem
Intâlnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agentiei de turism, cu 3 ore inainte de plecare. La ora 10:45 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la ora 13:20. Plecare spre Ierusalim cu vizitarea Cetatii Sfinte: Mormantul Mantuitorului, Golgota si Piatra Ungerii. Cina si cazare Bethlehem/Ierusalim.
ZIUA II:  Bethlehem – Eilat – Marea Rosie – Taba – Egipt
Mic dejun. Plecare spre Biserica si pestera Sf. Nicolae, Biserica Nasterii Domnului, Biserica Catolica Sf. Ecaterina, Grota pruncilor. OptionalManastirea Sf. Sava si  Manastirea Sf. Teodosie. Continuare spre Eilat  de-a lungul tarmului Marii Moarte, la granitele Israelului cu cele trei tari arabe: Iordania, Arabia Saudita si Egipt (Marea Rosie si Golful Araba). Timp liber in Eilat pentru plimbare pe malul Marii Rosii. OptionalTur panoramic Eilat, vizita la observatorul acvatic de unde se pot admira fauna si vegetatia din Marea Rosie, vizionare film 4D ( aprox. 40 de min) cu pranz inclus. Continuare spre Egipt. Cina si cazare Peninsula Sinai.
ZIUA III: Muntele Sinai – Sf Ecaterina
La ora 01: 00 (noaptea), se va urca pe Muntele Sinai (se admira rasaritul) – locul unde Moise a primit tablele legii cu cele 10 porunci. Participare la Slujba la  Manastirea Sf. Ecaterina – cea mai veche manastire din lume. Se primeste inelul de “argint” al Sf. Ecaterina ca binecuvantare. Se viziteaza muzeul, Pestera Sf. Stefan Sinaitul, Fantana lui Moise, Rugul Aprins. Plecare spre Marea Rosie si Golful Aqaba. Cina si cazare  Iordania – Aqaba/Petra.
Ziua IV: Wadi Rum – Petra – Madaba – Muntele Nebo
Mic dejun. Excursie: WADI  RUM – asa numita Vale a Lunii, un peisaj desertic vast care este format din chei inguste, arcade naturale, stanci inalte, rampe, zone foarte abrupte si caverne. Plimbare cu jeep-uri 4×4 prin desert. Petra – numit si “Orasul Pierdut” sapat in piatra roz, redescoperit in 1812. Este situat într-un canion adânc, iar intrarea in oras se face prin splendidul defileu colorat in 11 nuante naturale. Se pot admira Tezaurul, Mormintele Regale cu Mormântul Corintian, Mormintele Nabateene, Teatrul Roman, Biserica Bizantină. Opţional se poate  urca până la Mănăstirea Al Deir. Wadi Rum, Madaba care este cetatea cu multe referinte biblice si biserica cu mozaicul care infatiseaza harta  locurilor sfinte. Muntele Nebo - cel mai cunoscut loc biblic din Iordania, de unde profetul Moise a văzut Pământul Făgăduinţei. Cina si cazarea  Iordania – Amman.
ZIUA V: Amman – Israel – Nazareth – Cana Galilee
Mic dejun. Plecare spre Jerash – (oras vechi de peste 3000 de ani i.e.n). Aici se poate admira Forumul si strada Cardo care are peste 200 de coloane in stil doric si ionic, unde  a stat o perioada si Sf. Apostol Pavel. Se va intra in Israel, prin punctul de frontiera Sheikh Hussein. Se continua traseul in Nazareth cu Biserica Bunei Vestiri,unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naşte pe Mesia, Biserica Izvorul Maicii DomnuluiCana Galilee – locul unde a avut loc minunea transformarii apei in vin. Cina si cazare Nazareth/Tiberias.
Ziua VI:  Tiberias – Muntele Fericirilor – Muntele Tabor – Raul Iordan
Mic dejun. Tabgha  – săturarea celor cinci mii de oameni cu doi peşti şi cinci pâini, Biserica Sf. Petru – Pescuirea Minunată, Capernaum – oraşul lui Iisus, unde Domnul şi-a început activitatea Sa mesianică – Biserica ortodocxa, Muntele Fericirilor- unde Iisus a rostit frumoasa predica a “Fericirilor” si unde s-a aratat înviat  instituind Taina Sfântului Botetez. Optional: Muntele Tabor, unde Mantuitorul s-a aratat schimbat la fata ucenicilor. Optional: plimbare cu vaporasul pe Marea Galilee pe urmele Sf Petru + masa de peste, gustand din pestele “Sf. Petru”. Plecare spre Ierihon si botez in Raul Iordan unde a fost botezat Mantuitorul. Cina si cazare Nazareth/Tiberias.
Ziua VII: Ierihon – Hozeva – Marea Moarta – Bethlehem
Mic dejun. Optional: Muntele Ispitirii “Carantania”. Continuare cu Biserica Dudul lui ZaheuOptional:Mănăstirea Hozeva cu Moaştele Sfântului Ioan Iacob Romanul. Plecare spre Mănăstirea Sfântului Gherasim de la Iordan si oprire la Marea Moartă pentru baie si cumparaturi. Peşterile de la Qumran – vedere generală. Cină şi cazare in Bethlehem.
ZIUA VIII:  Bethlehem -  Ierusalim – Muntele Maslinilor – Drumul Crucii
Mic dejun. Se incepe vizita cu Biserica Sf. Ioan Botezatorul, Biserica Înălţării Domnului la cer – Eleon,Biserica Tatăl Nostru, Muntele Maslinilor, Biserica Maria Magdalena, Grădina Gheţimani - locul mult iubit de Domnul, acolo unde obişnuia să se roage şi unde a fost prins, Biserica Sfântului Mormânt al Maicii Domnului, Biserica Sf. Ana, Valea Chedronului – locul Judecăţii de Apoi şi Poarta de Aur, relicva din Templul cel Sfânt. Drumul Crucii cu cele 14 opririBiserica Sfintei Învieri cu Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt şi locul unde s-a aflat Sfânta Cruce. Timp la dispoziţie pentru rugăciune şi pentru cumpărături în zona comercială din împrejurimi. Cină şi cazare in Bethlehem/Ierusalim.
ZIUA IX: Ierusalim – Tel Aviv
Mic dejun. Plecare spre Asezamantul Romanesc din IerusalimM-tele Sion unde se viziteaza Biserica Adormirii Maicii Domnului, Cina cea de Taina si Mormantul lui David. Plecare spre aeroportul din  Tel-Aviv , decolare la 18:10 cu sosire in Bucuresti – Henri Coanda la ora 21:00.
Pentru mai multe detalii referitoate la serviciile incluse / neincluse click AICI. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu