vineri

Boboteaza in Tara Sfanta - Miracolul Intoarcerii Raului Iordan

BOBOTEAZA IN TARA SFANTA – MIRACOLUL INTOARCERII RAULUI IORDAN

   Creștinii din toată lumea sărbătoresc, în ianuarie, Botezul Domnului. Totuși, momentul prăznuirii nu este același, diferența constând în cele două calendare folosite în lumea creștină: cel iulian și cel gregorian, între ele existând un decalaj de 13 zile. Ca urmare, Boboteaza este sărbătorită în România la 6 ianuarie, iar în Israel la 19 ianuarie.
La 19 ianuarie, ziua Bobotezei în Israel, se petrece un fenomen foarte interesant. Apele râului Iordan, în care a fost botezat Hristos de către Sfântul Ioan Botezătorul, de aproape 2000 de ani, la această dată, curg în sens opus cursului obişnuit.
Râul Iordan este totodată și granița dintre Israel și Iordania. Astfel, Boboteaza este serbată de către ambele popoare în același loc, de pe cele două maluri ale râului, aflate la o distanță de aproximativ 10 metri.
Imediat după slujbă, Patriarhul Ierusalimului aruncă trei cruci în apă, care sunt recuperate de cei mai curajoși dintre cei prezenți, obicei întâlnit și în țara noastră. În acest timp, sunt eliberați trei porumbei albi care, după ce înconjoară de trei ori mulțimea, părăsesc locul. În fiecare an, mulțimea de oameni, adunată din cele mai îndepărtate colțuri ale planetei, așteaptă cu emoție minunea.


ZIUA I: (miercuri) Bucuresti – Tel Aviv – Ierusalim – Bethlehem
Intalnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora  11:05 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la 13:45. Plecare spre Ein Karem – patria Sf. Ioan Botezatorul. Vizita la Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul si la Izvorul unde a avut loc intalnirea Maicii Domnului cu Elisabeta. Cina si cazare Bethlehem.
ZIUA II: (joi) Ierihon– Hozeva - Marea Moarta – Biserica Sf. Gherasim 
Mic dejun. Optional :P lecare spre Ierihon, care este considerat cel mai vechi oras din lume. Aici se viziteazaAsezamantul Romanesc - unde parintele  va face o rugaciune pentru cei care ajung in acest  lacas, Biserica Dudul lui Zaheu, Muntele Ispitirii “Carantania”- vedere generala si Manastirea Hozeva din desertul Iudeii, care adaposteste  Moastele Sfantului Ioan Iacob Romanul. Oprire la Marea Moarta pentru baie si cumparaturi produse cosmetice. Pesterile de la Qumran – vedere generala din autocar. Plecare spre hotel cu oprire la Manastirea Sfantului Gherasim de la Iordan (45 euro/pers). Cina si cazare Bethlehem.
 ZIUA III:  (vineri) Ierusalim - Muntele Maslinilor - Drumul Crucii – Muntele Sion
Mic dejun. Se merge pe M-tele Eleon la Biserica ortodoxa a Inaltarii Domnului si Biserica unde se afla Capul Sf. Ioan Botezatorul. Se continua cu Muntele MaslinilorGradina Ghetimani – locul mult iubit de Domnul, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins, Biserica Mormantul Maicii DomnuluiValea Chedronului – Locul Judecatii de Apoi si Poarta de aur. Se va intra pe poarta Sf. Stefan si se parcurgeDrumul Crucii cu cele 14 opriri. Ajungand in Cetatea Sfanta, se viziteaza Biserica Sfintei Invieri cu Golgota,Piatra UngeriiSfantul Mormant si locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Timp liber la dispozitie pentru rugaciune si pentru eventualele cumparaturi în zona comerciala din imprejurimi. Muntele Sion  cu oprire la Mormantul Maicii Domnului, Cina cea de Taina, Mormantul lui David si Zidul Plangerii. Cina si cazare Bethlehem.
ZIUA IV: (sambata)  Boboteaza – Miracolul Intoarcerii Raului Iordan !               
Mic dejun. Plecare spre Raul Iordan pentru Slujba de Sfintire a Apei, oficiate de catre Patriarhul Ierusalimului.Invesmantati in alb si infiorati de emotie va veti astepta randul, pentru a fi “cufundati” precum Iisus si contemporanii sai in Apa Sfanta a Iordanului – simbolica Poarta a Imparatiei deschisa tainic de Hristos, Domnul Vietii si al Invierii. Se continua programul cu Bethlehem, unde se  viziteaza  Biserica Nasterii Domnului si Biserica Sf. Ecaterina.
Optional: Manastirea Sf. Sava cel Sfintit in desertul Iudeii si  Manastirea Sf. Teodosie care adapostestemai multe Sfinte Moaste (10 euro/pers). Cina si cazare Bethlehem.
ZIUA V: (duminica) Ierusalim – Muntele Tabor – Cana Galileii  – Nazaret
Mic dejun. Se va incepe programul cu Asezamantul Romanesc din Ierusalim – cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. Plecare spre Galileea.  Optional: Muntele Tabor – Biserica Schimbarii la Fata, unde Domnul le-a aratat ucenicilor firea  Sa Dumnezeiasca (10 euro/pers). Optional: Croaziera pe Marea Galileii  pe urmele Sf. Apostol Petru, unde se va servi pranzul  gustand din “ Pestele Sf. Petru” (30 euro/pers.). Continuare spre Cana Galileii – Biserica din locul primei minuni savarsite de Iisus la nunta lui Simon si transformarea apei in vin. Vizita la Biserica Sf. Fecioare Maria si la Izvorul Maicii Domnului, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naste pe Mesia. Cina si cazare Tiberias/Nazareth.
ZIUA VI: (luni) Tiberias -  Haifa – Tel Aviv
Mic dejun. Tiberias – orasul construit de Irod cel Mare in cinstea Imparatului Tiberiu. Tabgha  – saturarea celor cinci mii de oameni cu doi pesti si cinci paini,  Capernaum – orasul lui Iisus, locul unde Domnul si-a inceput activitatea Sa mesianica. Oprire la Biserica Ortodoxa cu hramul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Continuare spre Haifa, unde se pot admira faimoasele gradini Bahai’s. Plecare spre aeroportul din Tel-Aviv, decolare la 18:10 cu sosire in Bucuresti – Henri Coanda la ora 21:00.
Pentru mai multe detalii referitoate la serviciile incluse / neincluse click AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu