vineri

Paste in Israel - Tara Sfanta - Miracolul Sfintei Lumini


Cel mai mare dintre toate miracolele crestine are loc in fiecare an in Sambata Pastelui ortodox, la Sfantul Mormant din Ierusalim.
  O flacara divina aprinde lumanarile cu care Patriarhul ortodox grec al Tarii Sfinte intra in capela Mormantului lui Iisus.
Miracolul focului sfant este documentat sporadic inca de la mijlocul secolului al IV-lea, dupa construirea de catre imparatul Constantin cel Mare a Bisericii Sfantului Mormant din Ierusalim, iar ceremonia liturgica in timpul careia se produce miracolul este creditata ca fiind cea mai veche ceremonie crestina care s-a desfasurat neintrerupt.

ZIUA I: 16.04. (miercuri) Tel Aviv – Haifa – Tiberias
 Intâlnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora 10:45 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la ora 13:20. Tur  panoramic al orasului Tel Aviv si  timp liber pentru plimbare pe faleza Marii Mediterane sau  vizita la  Biserica Sf. Petru, Sf. Arhanghel Mihail  si ‘’Podul Dorintelor’’. Plecare spre orasul Haifa,unde se poate admira panorama Orasului HaifaMuntele Carmel sifaimoasele Gradini Bahai’s. Cina si cazare Nazareth/Tiberias.
ZIUA II: 17.04. (joi) Tiberias – Muntele Tabor – Cana Galileii – Nazareth – Raul Sf. Iordan
Mic dejun. Tur panoramic al orasului Tiberias construit de Irod cel Mare in cinstea Imparatului Tiberiu. Optional:Muntele Tabor – Biserica Schimbarii la Fata, unde Domnul le-a aratat ucenicilor firea Sa Dumnezeiasca (taxi 10 euro/pers).  Cana Galileii – Biserica din locul primei minuni savârsite de Iisus la nunta lui Simon – transformarea apei în vin si continuare spre Nazareth cu oprire la Biserica Sf. Fecioare Maria, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea ca va naste pe Mesia. Optional: Croaziera cu vaporasul pe Marea Galileepe urmele Sf. Apostol Petru cu pranz inclus, servind  “ Pestele Sf. Petru’’ (30 euro/pers). Plecare spre Râul Sf. Iordan -  în care a fost botezat Domnul Iisus Hristos. Optional: Seara – Participare la Denia Celor 12 Evanghelii la Biserica Romaneasca din Ierusalim. Cina si cazare Ierusalim/Bethlehem.
ZIUA III: 18.04. (vineri)  Ierusalim – Muntele Maslinilor – Drumul Crucii in Vinerea Mare!
Mic dejun. Deplasare spre Ierusalim pentru a vizita: Biserica Sf. Ioan BotezatorulBiserica Înaltarii Domnului la cer – EleonBiserica Tatal Nostru – unde Iisus i-a învatat pe ucenici cum sa se roage, Muntele Maslinilor,Valea Chedronului, Locul Judecatii de Apoi si Poarta de Aur cu Relicva din Templul cel Sfânt. Gradina Ghetimani – locul mult iubit de Domnul, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins, Biserica Sfântului Mormânt al Maicii Domnului, Biserica si Pestera Sf. Stefan (locul martirajului),Drumul Crucii cu cele 14 opririBiserica Sfintei Învieri cu GolgotaPiatra Ungerii si Sfântul Mormânt. Timp liber pentru rugaciune si  cumparaturi în zona comerciala din împrejurimi. Optional: Seara - Participare la Slujba Prohodului la Asezamantul Romanesc. Cina si cazare in Ierusalim/ Bethlehem.
ZIUA IV: 19.04. (sambata) Ierusalim – Bethlehem 
Mic dejun. Deplasare spre Cetate, unde se afla Sfantul Mormant si Participare la slujba din cadrul Bisericii Sf. Invieri – Veniti sa luati Lumina si Hristos A Inviat! (nu se garanteaza intrarea, dar  Slujba este  transmisa in mai multe tari, printr-un ecran pozitionat pe platoul din fata portii Jaffa). Timp liber in cetate  pana la ora 15:00. Se continua cu vizita la Biserica Nasterii Domnului,  Biserica Sf. Ecaterina si Grota Laptelui din Bethlehem.Optional: La ora 23:30 plecare spre Biserica Romaneasca din Ierusalim, pentru Participare la Slujba Invierii. Cina si cazare Bethlehem.
ZIUA V: 20.04. (duminica)  Ierusalim –  Ierihon  –  Marea Moarta
Mic dejun. Plecare spre Ierihon care este considerat cel mai vechi oras din lume. Se viziteaza Asezamantul Romanesc din IerihonBiserica Dudul lui Zaheu si oprire pentru panorama asupra Muntelui Ispitirii “Carantania”. Se va servi Masa Festiva de Paste cu produse din miel si alte preparate culinare (20 euro/pers – se plateste la fata locului). Se continua spre  Marea Moarta  pentru plaja, baie si cumparaturi.Pesterile de la Qumran – vedere generala cu oprire la Manastirea Sfântului Gherasim de la Iordan. Cina si cazare Bethlehem.
ZIUA VI: 21.04. (luni)  Bethlehem – Ierusalim – Betania – Hozeva
Mic dejun. Deplasare la Beit Sahour pentru a vizita Biserica Campul Pastorilor – locul unde innoptau pastorii, in noaptea cand s-a nascut pruncul Isus Hristos, Manastirea Sf. Teodosie care adapostestePestera Magilor  in care se afla mormantul Sf. Teodosie si mormintele mamelor urmatorilor Sfinti:  Sf. Sava, Sf. Teodosie, Sf. Cosma si Damian. Optional: Plecare in desertul Iudeii la Manastirea Sf. Sava cel SfintitManastirea Hozeva, unde se afla Moastele Sf. Ioan Iacob Romanul. Plecare spre Betania – orasul lui Lazar, Marta si Maria,unde se viziteaza  Biserica si Mormantul  lui Lazar (40 euro/pers). Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA VII: 22.04. (marti)  Ierusalim – Muntele Sion – Zidul Plangerii
Mic dejun. Vizita in Cetatea Sfanta din Ierusalim cu oprire la Mormantul Sfant al MantuitoruluiPiatra Ungerii,Golgota si la Paraclisele din interiorul Cetatii. Plecare spre Muntele Sion, unde se viziteaza Biserica Adormirii Maicii Domnului, Mormantul lui David, Cina Cea de Taina  si continuare spre  Zidul Plangerii. Timp liber pentru shopping in Mall-ul Mamilla din Ierusalim.  Cina si cazare  Bethlehem.

ZIUA VIII: 23.04. (miercuri)  Ierusalim –  Tel Aviv – Bucuresti
Mic dejun. Se incepe programul cu Biserica Sf. Nicolae,unde se afla pestera Sfantului si Biserica Sf. Gheorghe. Timp liber pentru ultimele cumparaturi in zona comerciala. Plecare spre aeroportul din  Tel Aviv. Decolare la 18.10 cu sosire in Bucuresti – Otopeni la ora 21:00.

Pentru mai multe detalii referitoate la serviciile incluse / neincluse click AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu