vineri

Circuit 4 z ile in Israel - Acum si plecari din Iasi

Indiferent pe unde intrati in Ierusalim, pasiti pe urmele pelerinilor care fac acest drum de mii de ani. Capitala din varf de munte a Regelui David este un loc sfant pentru cele trei religii monoteiste ale lumii. In Ierusalimul de astazi, bogata mostenire istorica a Orasului Sfant se imbina cu ritmul palpitant al capitalei Israelului.
 Niciunde altundeva in Israel contrastele nu sunt atat de evidente ca in Ierusalim. Zidurile Orasului Vechi si mall-urile Orasului Nou, arcade romane, santuri de apa bizantine, ziduri ale cruciatilor si fortificatii otomane. Ierusalim este un urias mozaic plin de culoare. Siturile arheologice va vor fascina. Puteti petrece zile in sir vizitand muzee, de la Muzeul Israel pana la Muzeul Turnul lui David, de la Muzeul Tarilor Biblice pana la Muzeul Islamic.
 Ierusalim este un vis si pentru cei carora le place sa mearga pe jos. Puteti merge oriunde pe jos, iar circuitele organizate care va permit acest lucru nu sunt putine.


ZIUA I: Bucuresti – Tel Aviv – Ierusalim – Bethlehem
Intalnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agentiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora 11:05 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la 13:45. Se pleaca spre Bethlehem, unde se viziteaza  Biserica Nasterii Domnului, Pestera Fericitului Ieronim, Biserica Sf. Ecaterina si Grota Laptelui. Cina si cazare Bethlehem.
ZIUA II: Ierusalim – Muntele Maslinilor – Drumul Crucii  – M-tele Sion
Mic dejun. Se merge pe M-tele Eleon la Biserica ortodoxa a Inaltarii Domnului si Biserica unde s-a aflat Capul Sf. Ioan Botezatorul. Se continua cu Muntele Maslinilor,Gradina Ghetimani – locul mult iubit de Domnul, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins, Biserica Mormantul Maicii DomnuluiValea Chedronului – Locul Judecatii de Apoi si Poarta de aur. Se intra pe poarta Sf. Stefan si se parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri. Ajungand in Cetatea Sfanta, se viziteaza Biserica Sfintei Invieri cu GolgotaPiatra UngeriiSfantul Mormant si locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Timp liber la dispozitie pentru rugaciune si pentru eventualele cumparaturi în zona comerciala din imprejurimi. Cina si cazare Bethlehem.
ZIUA III:  Ierihon – Marea Moarta – Raul Iordan – Galileea
Mic dejun.Plecare spre Ierihon, care este considerat cel mai vechi oras din lume. Aici se viziteaza Asezamantul Romanesc, Biserica Dudul lui Zaheu, Muntele Ispitirii “Carantania”- vedere generala. Oprire la Marea Moarta pentru baie si cumparaturi produse cosmetice. Pesterile de la Qumran – vedere generala din autocar. Plecare spre Tiberias cu oprire pentru botezul simbolic la Raul Sf. Iordan -  in care a fost botezat Domnul Isus Hristos. Capernaum – orasul lui Iisus, locul unde Domnul si-a inceput activitatea Sa mesianica.Vizita la Biserica Ortodoxa Capernaum cu hramul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.
Optional: Croaziera pe Marea Galileii  pe urmele Sf. Apostol Petru(10 euro/pers). Cina si cazare Tiberias.
ZIUA  IV:  Tiberias – Nazaret – Haifa – Tel Aviv
Mic dejun. Tiberias – orasul construit de Irod cel Mare in cinstea Imparatului Tiberiu. Optional: Muntele Tabor –Biserica Schimbarii la Fata, unde Domnul le-a aratat ucenicilor firea  Sa Dumnezeiasca (10 euro/pers). Continuare spre Cana Galileii – Biserica din locul primei minuni savarsite de Iisus la nunta lui Simon si transformarea apei in vin. Vizita in Nazareth la Biserica Sf. Fecioare Maria si la Izvorul Maicii Domnului, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naste pe Mesia. Continuare spre Haifa, unde se pot admira faimoasele gradini Bahai’s. Plecare spre aeroportul din  Tel-Aviv, decolare la 17:40 cu sosire in Bucuresti – Henri Coanda la ora 20:35.
Pentru mai multe detalii referitoate la serviciile incluse / neincluse click  AICI. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu